kesayangan saye :)

nuffnang Ads

Friday, 1 July 2011

APA PON X BOLEY...

arini pas aq kmas umah, ingatkan nk lepak2 dpan tv..tgk jam pun bru jek kul 8..haha ade can lg aq nk dodoikan badan ni...tp baru je aq nk on tv,muncul lak 1 sOre yg mmbatalkan niat suci aq ni huhuhu... "kakak, jom follow mama g bndar, kite g bli ape2 yg patot jom" sudahh...mcm mane mak aq twu ank dye ni dah gaji..ilmu ape la org tua ni pkai...hekhek (aq gelak ketat dlm ati) 

ok lah..aq pon x kesah nak temankan mak aq..lg pon bosan doe dok umah kan..nak msg, incik bulan bz ngan sukan xtreme dye.hehehe...so kiteorg  pon drift la ke bndar..x smpai 10 mnit drift kete bapak aq dah tercangak depan mall..ek eh, apesal x bukak lg psaraya ni..?? lorhhh baru kul 9.30 rupenya..punyelah xcited mak aq ni..x nk buang mase, bapak aq pon ajak la g ngeteh kat kdai sberang jalan sane..smbil2 mnum aq pon cuci mate tgk kliling..kat meja laen ade budak pasaraya yg tgh minum gak nk tnggu msuk keje kot...alah, agas lg budak2 ni..baru nk try idup luar..hekhekhek..so berbalik kat story aq td, lom pon smpat aq abiskan air yg kat dlm gelas, mak aq dgn pantasnye tros tarik tgn aq ke seberang jalan..woWowOo ape kes ni?? aq lirik jam kat tgn..tepat kul 10..mak aiiii!! btol2 tepati mase mak aq ni..emmm smpai depan pintu mall aq suh mak aq msuk dlu..aq nk btolkan dlu baju aq la...td mak aq men tarik tgn aq smpai x smpat nk cover cun..hahahaha so x smpai 1 mnit mak aq msuk, aq pon msuk...alamak, ni yg aq lemah ni law g shoping ngan Puan Sabariah...cepat btol dye mnghilangkan diri...kuase ape la mak aq ni gune..grrrrr...mlas la aq nk carik, nnti nk bayar brg twu la dye carik aq...huhuhu so aq tros g kat tmpat bju2 yg b'gntung.. 
adoyaiiiii....lg 1 yg aq ckup jaki sgt2..promoter ni x payah la nk follow aq rapat2...mcm la aq nk kebas baju2 murah kat cni...haishhh mmg nk kene budak ni (plan kt otak aq dah mula kuar dah) 
aq pon jalan la ke depan kejap laju kejap slow..smpai 1 tmpat aq pon stop then kebelakangkan sket bdn ni..konon2 nk tgk baju yg t'lepas pndang..dak promoter yg kat blakang aq ni mmg sah2 x dpt membreakkan diri dye..apelagi bdn i ni dye rempuh..seeee???? " hey, ape ni deq?? t'kejut akak taw..jgn la follow akak rapat sgt,kan dah t'xcident" hehehe aq tgk muke dak ni dah mcm asam rebus.."sori kak, x sngaje" t'kulat2 budak ni mntak maap.."its ok deq, tp next time jgn la follow cstomer rapat mcm td k...law dgn akak xpe, akak x kesah..takot cstomer laen x slesa,ingat taw" huhu t'angguk2 budak ni..dah mcm aq bos lak...aq pon cntinue smula belek2 baju..dak promoter td juz follow aq dari jauh jew...haaaa mcm tulah..barulah aq slesa sket nk mngelibas kan??if korang pon msti x suke diorg dok follow korang rapat2 kan..??? 

tgh syok2 aq jalan, tiba2 aq dgr 1 suare yg leh wat darah aq mndidih time tu.."woi melayu! lu mau klije ke x mau hah?? lu mau celita pasal ape mlm td lu buat bkn dekat sini la! kalau lu mau clita lu blenti klija carik org laen kasi clita la!" fakkkk!! aq dah mula nk mencarut je ni..baby btol komunis ni! aq membabykan komunis buncit ni dlm ati..terang2 bangse aq di pijak bangse komunis ni..ikotkan ati nak je aq jd heroin g bekap dak yg kene marah tu..huh! ek eh lom smpat aq bekap, dak yg kene marah td pon tros mnyinga.."woi ba**sat, lu ingat wa kemaruk sgt ke keje tmpat yahudi lu ni? wa malas la nk ckap byk,wa kejekan lu smpai lu mampus pon lu tetap msuk neraka syialll!!" yess!! lbih kurang mcm ni la ayat budak tu..huhuhu suke btol aq tgk si komunis buncit tu bengang..nak2 budak tu leh ludah depan buncit tu sblom blah...hahahaha padan muke! aq pon dah x de mud nk beli ape2 kat situ..mama yg tiba2 muncul dpan aq pon ajak aq blah..time kat pintu kuar, mak aq smpat lg perli si tua buncit tu " xde mud mama nk beli brg la kakak, sume yg mama tgk jd x cantik pulak" hahaha si buncit td pndang aq atas bwh jew..ape bai?? lu x puas ati ke der?? aq angkat kening tp ayat ckap dlm ati jew...time aq nk lintas jln, smpat aq pandang blakang..ek eleh si buncit tu x puas ati lg rupenye..agaknye dye nk tgk aq nek kete ape yea?? ko ingat aq nek beca ke??hahaha so smpai tmpat kete aq pon bukak la pintu kete dgn gayanye..wlupon kete bapak aq bukan kete aq..hah!! ko dah nmpak aq nek kete ape?jenama ape?buatan mane? hahaha jgn pndang org melayu sbelah mate la bai..bkn bangse ko je yg pndai bisnes..so x salahkan aq b'lagak dgn bangse laen??hahaha dlm kete b'bakul2 lak sumpah sranah mak aq bg free2 je kat si buncit tu..so sesi membeli belah mak aq postpone ke hari laen...haissshhh mud aq pon ilang gak arini... ape pon x boley.. 


*so moral of the story, ingatlah ye tuan2 dan puan2..kite sbg ketua ataupon bos jgn la memarahi pkerja bawahan anda sesuka lemak ati pedal anda yea kerana yea tuan2 tanpa pkerja bawahan, anda tidak akan berada di tempat yg slesa spt skarang yea tuan2..haaaaa sempuuttttt......(:

No comments:

Post a Comment