kesayangan saye :)

nuffnang Ads

Thursday, 6 June 2013

MAJLIS YASIN, KENDURI TAHLIL DAN DOA SELAMAT :)

Assalamualaikum semua...alhamdulillah selesai sudah majlis ringkas sempena Isra' & Mikraj semalam di rumah ibu bapa sy....walaupun ramai yg berpuasa tp org2 kmpung tetap dtg meramaikan majlis...Begini lah rukun org2 kampung...suke sgt2 sy klu ade majlis2 mcm ni...lg2 dah nak tiba bulan Ramadhan...dlm seminggu mmg ramai yg wat kenduri...gambar x byk lak sy snap...sibuk kat dapur...hehehehe... 












Walaupun majlis agak ringkas tetapi ape yg lebih penting keberkatan dariNya...semoga kite semua sentiasa dilindungi olen Allah s.w.t dlm setiap perbuatan yg kite lakukan...amin...:)

Thursday, 30 May 2013

CINTA KAMI SEMPURNA DENGANNYA :)

kau...sempurna bagiku...x kurang sesuatu....cinta bersatu....


Assalamualaikum semua....Alhamdulillah, lame menyepi x beerti xde aktiviti....hehehehe...artikel ni dah lame sy nak share tp keadaan yg x brape nk mengizinkan, sy holdkan dlu...now im back penuh bertenaga...sbb ape???sbb ade jantung hati sy dan suami sdg membesar dlm rahim sy....syukur alhamdulillah kami panjatkan rase syukur ke hadrat ilahi krn memberikan kami rezeki yg suami isteri di luar sana nantikan...kami berkahwin pon x sampai setahun lg, tp biase la mulot org kan suke pung pang pung pang bercerita...eh dye tu dah 5 bln kawen tp nape x ngandung2??adat kan perkara ni berlaku...:)sy ni jenis suke mengadu kat suami bile ade lidah2 bercabang mengata bagai...hehehe tp suami sy x pnah melatah...nasihat dye yg wat sy angguk byk2 kali sy ingat smpai skrg.. "sayang, biarlah org nak ckap ape...mmg kite kawen kite nakkan zuriat...tp Allah s.w.t x pnah bejanji bile Dia akan bg kite zuriat kan??jd kite sabar, usaha, doa byk2...syukur tuhan bg kite zuriat, benih ketika kite halal...mcm mane nasib 'mereka' yg dpt zuriat, benih time tak halal??sbb tu ramai org dah kawen slalu ckap...yg x kawen skali buat tros dpt anak, yg dah kawen makan tahun pon lom ade rezeki...semua tu kuasa tuhan kan sayang" owhh dah mcm belatuk sy angguk2...start peristiwa tu, sy dah x pk sgt dah...aktiviti harian sbg isteri berjalan mcm biase...hehehe smpai la suatu ketika jeng jeng jeng bngun nak solat subuh sy pon gatal la nak wat pregnant test...mase tu sy dah miss period hmpir 2weeks...pregnancy test tu sy bwk time bli kat jb tp x gune2 pon...debar2 jugak nak test time tu...tp sy kuatkan hati jugak...ok sy pon ikot la prosedur mcm dkt plastik test tu...bile dah titiskan urine, laju je dye gerak...sy dah x tentu hala...teros pejam mate konon2 x nk tgk...hahaha 5 saat je tros bukak mate...alahhhhhhhh...ade 1 line je...huhuhu sebaknye rase dada ni...sy pon letak pregnant test tu tros bersih2 kan diri n time nak kuar bathroom tu sy amik la jugak test td..nak cpat2 sorokkan, xnk encik suami tgk..tp bile sy tgk lg skali blinggg!!! eh ade 2line??eh mcm x caye..btol ker ni??tgn dah gigil2 teruja..ape lg tros sambar encik suami yg masih berdengkur hehehe...mcm ni dialog nyerr.. 

"abg2, tgk ni..cpat bngun tgk ni..nampak x??"
"haaa knp??nmpak ape??" mamai2.. 
"abg ade nampak line x kat sini?" sy bngun teros ttup lampu tdow n on lampu siling...owhh laki i masih terpinga2...maklum la x pnah tgk pregnant test..hehehe 
"nampak..satu pekat satu cair" dye tgk dahi kerut2..pastu tnye lg.."mcm mane nak tau mengandung ke x yunk??" ok nyot nyet nyot nyet sy xplain..
"paham x bang??"
"owh, maknenya ayg pregnant ea??" ceria muke dye dah x blur2 mcm td..sengih2..
"insyaAllah iye...ape2 pon nnti kene g jmpe dkter" encik suami dah xcited bngun..sy dah pelik dah...rupe2nye dye wat sujud syukur..menitis air mate sy..kene amik wuduk smula n kami jemaah same2 pg tu...

then, pas sarapan n suami dah g keje sy mulakan misi la...sy snap pic pregnant test td n whats app kat adik sy..lalalalala lamenye nak tnggu dye rply...x lame pastu dye ckap..."kakak, aq dah jd mummy ker??" hehehe "aah" bkn men suke lg dye...tp dye sorg je yg twu..x bg kasik twu ngan yg laen...hehehe pas seminggu sy wat test lg...bli kat farmasi bercham perak...time ni kene tipu ngan hubby...dye ckap farmasi kat perak jauh..kene ikot highway baru smpai...sy pon dah mengeluh..yelah, kite tgh excited, tp dye selamber dek ckap farmasi jauh...then sy ckap xpe lah law camtu...next time je kite g...tp encik suami ckap,xpe law dye bwk kete 5minit je smpai...malas nak amik port dye ckap sy ikot je...mmg x lame pon...5 minit je..dekat sgt2...huh suke la tu melekek2 ketawekan kite...ade je dye nak wat lawak...misi pon dah tercapai...cpat2 sy masukkan dlm beg...hehehe mcm beli brg larangan pulak...esok pg, sy pon wat la lg...kali ni x pejam mate...huhuhuu sekejap je double line timbul...Alhamdulillah...kali ni lbh pekat...sy tnjuk kat hubby..sujud syukur dye lg skali...so kami pon pakat nak jmpe dkter...so ptg tu kami g jmpe dkter n dkter ckap mcm dlm drama tv "tahniah encik, puan mengandung 4minggu" Alhamdulillah...serentak kami ucapkan syukur...time nak kuar klinik bkn men lg mulot encik suami...x reti diam..mcm2 dye ckap..x percaya...sukenyeee...nak jd ayahhhh...hehehe smpat update kat fesbuk sblm drive...geleng kpale sy...xcitednye ayah awak baby :) 

Otw blek umah sy gtwu mama...sukenye family sy...esoknye hubby gtwu ibu..pon same jugak...time tu sy telah menerima bermacam2 nasihat dari mama n ibu...encik suami pon kene tempiasnye...terpakse la dye listkan sumenye...hehehehe now sy kat kampung...dah lalui trimister pertama dgn jayanye...even berat sy trun berkilo...tp selera mkn dah kmbali pulih..sy xnk masuk wad smpai kene masuk air...sbb tu sy pakse mkn hehehe...cuma bab bau je sy masih kene cntrol...terima kasih waktu ni sy ucapkan kpd abg sy yg sgt2 memahami Khairul Anuar, sbb dye x kesah sy share sabun mandi body shop dye,mnyak wangi body shop dye, pencuci muke n lg2 tlh meminjamkan ruang beradunye kpd sy...sy suke sgt2 bau sume tu..mnyak wangi sy dah x berusik hehehe...so pas trimister pertama, kene lalui trimister kedua...owh nasib bek sy sediakan losyen mustajab wangian delima...encik suami sgt2 prihatin...jd ilang la sket lenguh2 pinggang ni...so now sy nak mkn bakso..hehehe smpai sini je ye sy share...pic byk yg tnggal kat perak...x pat nak share..ape2 pon doakan kesihatan sy n baby k...
Now tgh tnggu hubby blek jb...smlm kul 2pg bru dye sampai ke perak blek bertugas at kedah...cian abg tgh penat kan...ayg n baby rindu abg sgt2...hati2 drive blek sini...ayang tnggu abg...muaahhhhh3 kiss hug from ummi n baby to ayah :) lOve u so much abang :)