kesayangan saye :)

nuffnang Ads

Tuesday, 5 July 2011

RAGAM CINTA :p

hehehehe entry aq kali ni mmg kuang ajo sket...sori la if sape2 trase okie...maklum la, smenjak dua menjak tiga menjak ni hati aq slalu tacing ngan mereka2 yg terlalu memandang kelebihan luaran drpd dalaman..ermmm mksud aq dalaman tu keperibadian la bendul...ckap kalis sket korang dah pk laen..haissshhh ape pon x ley...

orait korang msti la agak blur di sini..its ok dear..biar mak xplain..tp sblm tu aq nk bgtau korang ape2 yg aq touch-up kat bwh ni adlh pngalaman aq mlalui temubual tanpa rancangan drpd mereka2 di sekeliling aq... biase la...aq kan "dr.Love" wekkkkk  *sila loya*


1)cinta vs rupa

** orait..bab ni mmg pnah berlaku kat mane2 rite?? aq bg contoh 1 la...mase aq tgh mngelibas kat shoping kmpleks, aq t'nmpak la sorg awek ni bkn maen cun lg..tp yg peliknye apesal la dye jln sorg2 erk.. aq x puas ati aq pon follow dkt..lorh, dye bkn sorg la...ade sorg mamat yg mmg x ensem ni dok mngekor dye dari blkg..bkn niat aq mngutuk la tp minah ni leh warning balak dye jgn follow rapat2...apesal?? pasal muke balak ko mcm muke keranda x siap ker?? tp yg aq sdey sgt2 ni balak dye juz tnduk jew..bile b'jalan sket,minah ni msti toleh2 blakang...takot gaknye balak dye dok ikot rapat...ksian sgt2...aq x twu la minah ni pndang ape kat balak dye tp jgn la disebabkan rupa, ko bole pijak2 org laen...and 1 lg balak dye ni budoh smacam jew kene pengggggg ngan minah tu...agaknye "cinta" punye pasal..sume dye pndang baek...hmmmmm 


2) cinta vs duit

*** hahahaha sape kate duit x pnting time korang becinta???sgt2 pnting der..x kan la korang kuar dating bwk bekal dari umah..law g keje tu mmg sah2 la korang bajet abis..ni kuar dating pon korang nk b'bajet jugak ker?? orait,yg lelaki bile nak pilih bunga jgn la kategori mcm ni---->>> 

 "baby baby....bule la blikan i beg LV tu k..pastu baby ckap nk blikan i mini coOper kan baby...bule ea??" (buweeekkkkkk suare gedixxx) "bule syg, asalkan u sygkan i dah ckup" (ni korang ckap) hekhekhek...guys...korang pon dah besar kan...dah bule mnilai cinta yg jujur n x jujur...so if korang ade niat nk wat mcm ni, 1 je aq nk tanye korang..sampai bila korang tahan????? (:  

so yg pmpuan lak law nak pilih kumbang jgn la kategori mcm ni----->>> 

" minah,duet hantaran kawen yg i bg kat u time kawen nnti bule x kite share b'dua?? ermmm u cari 5k n i cari 2k..pastu brg2 hantaran u bli la ea...i x reti la..lg pon i bkn ade duet sgt" (ni si kumbang tah* ckap)  
kawen nak,tp bab hantaran nak share?? omg x t'capai dek akalku...law x de komitmen nak kawen, jgn dok gatal2 nak kawen..kalau same2 cari duet untuk mjlis kenduri kawen, aq accpt lg la..tp smpai wet hantaran nak share...ape kejadah sume ni?? ni lom kawen lg..law dah kawen nafkah zahir korang mcm mane?? x kan nak topup ngan nafkah batin lak...ahahahaha semput!! simpang malaikat 44...aq lom kawen lg..jauhkan la sume ni dari aq Ya Allah (: 


3) cinta vs kerjaya

*** korang penah x mngaku dpan mmber2 gf/bf korang keje ape??? ade?? amin....Alhamdulillah...bkn ape,keje ape pon x kesah kan asalkan halal dlm mencari sesuap char kuew teaw..btol x??hekhekhek...kan best law org yg berpasangan x memandang kerjaya sbg ukuran dlm p'cintaan...huhuuhu..contohye:: 

"eh leha,bf ko keje ape erk?? dah lame ker ko kapel??" 

"bf aq keje biase2 je..keje kat bengkel kete..kuli je..dah lame dah" 

"hah!! keje bengkel??mane stndrt ngan kite2 ni leha..kite kan keje bank..ade ijazah lg taw..ko leh dpt lg baek twu x..ni kapel ngan dak bengkel..low class" 

"pade aq same jelah..watpe nak pndang sume tu..slame ni pon law aq kuar ngan dye,ckit pon dye x pnah mntak duit pmpuan tipah oii..lg pon kite ni kuli jugak kan...laen la bank ni bank bapak aq..leh la aq cari yg lg baek..." 

gulpppp...seee??? sgt sweet mcm ni..jujur mcm ni insyaAllah org laen rspect ngan korang...keje bengkel je bai..bkn pecah bengkel..so ape nak malu kan??  (: 


4) cinta vs ksh syg

*** ni yg paling aq suke sgt2...knp org bule jatuh cinta??? kerana......

- senyuman
-sikap mngambil berat
-jujur
-berterus terang
-sifat keibuan/kebapaan
-kuat semangat
-tidak pernah membandingkan
-ikhlas
-rindu
-kasih
-sayang
-true love (:

jika korang bersikap begini, tidak mustahil korang akan temui sesuatu yg bermakna dlm hidup korang.. Qalam Allah..kite x tahu..tp yg pasti Dia tahu yg terbaek utk hambaNya..(:

No comments:

Post a Comment