kesayangan saye :)

nuffnang Ads

Tuesday, 4 November 2014

aktiviti terbantut!!

Assalamualaikum readers :) sehat ker?? kite sehat2 je....tp hero kecik ni x brape nak sehat....11bln baru kena demam campak....hehehe penuh 1 badan dgn bintik2 merah....dah ler kulit tu jambu...makin menyerlah bintik2 tu....so uolls tau la kan kite ni dok nun jauh dari family sbb ikot ketiak hasyben kite kat perak....kalut jugak la kan anak kena serang dek demam campak ni....mcm2 pk ape yg nak wat...1st step nak rawat anak mcm mane....huhuhu dlm ati ni dok menghasut, klu aku ni dok bwh ketiak mama kan senang, x lah menyanyah nak handle anak yg baru sorg ni....al maklum la baru sorg...blom tambah 3org lg hehehe...eh setan ni!!! suka2 je ea hasut aq nak suh tinggal laki aq kontang kanting kat sini...huhuhu tp cepat2 angel jentik setan tu maen jauh2....baru leh stabil balik pk dgn tenang....ok dgn kemudahan yg serba canggih ni...aku pon dok mendail number umah Puan Sabariah a.k.a mama tersayang....so aku pon dok potpet potpet bercerita perihal cucu kesayangannye ni....ok aku pon ikot step yg mama aku bg la....dgn pantasnye aku suruh hasyben aku merempit carik kelapa muda....dlm 15minit je dah balik bwk 2biji kelapa....aikkkkk kejapnye bang....rembat blakang umah sarjan mejar ker???hahaha byk la....mintak kat sedara umi la,org asli ulu kinta....cehhhh melawakkk!! aku perasan anak aku ni kena campak sbb nampak bintik2 merah naek kat muka n leher....naluri ibu ni selalu btol kan....time ni pon anak aku still demam lg....nak kan kepastian aku bwk ler si kenit ni pegi klinik....hari ahad uolls, klinik mane la yg bukak nak hadap pesakit...dokter pon nak cuti....jd ade la 1klinik ni yg x berapa aku nak bekenan...tp hasyben aku suruh je g sbb nak pastikan btol ker anak syg dye ni kena campak....firasat aku ni btol...mmg hampeh btol dokter ni check...aku explain berjela2 dokter ni boleh cakap anak aku kena ruam panas....jage2 cik salmah, rase mcm nak tarik gg dokter tu biar dye cakap pkai lidah....errmmm ehhh!! Tgk ni setan dtg menghasut lg syuuhhhh!!!! Ok la...iye kan aje la ckap dokter tu wlu pon ati aku ni memberontak cakap TAK...aku pon naikkan ibu jari tgn aku kat hasyben aku sbb melayang duit dye rm33 utk ubt sapu je....hehe ahad kan...makap lbh la...bkn guna pon ubt tu...buat syarat je tunjuk kat org luar klinik...jadi kesimpulannye back to basic....bagi si darwisy minum air kelapa...mula2 xnak jual mahal...lame2 laju je dye minum.... esoknye bila bangun pagi tgk bdn darwisy makin byk bintik2 merah...omaigod!! Ketaq lutut ni tgk...time ni teros whats app isteri mmber hasyben aku kak ida...siap bg gambar kau...haha melampau kan mak mcm aku ni....Alhamdulillah kak ida bg step merawat...ptg smlm kak ida pon ade dtg umah....so boleh tgk2 kan ape yg patot...tp jgn ingat aku xde hantar report kat Puan Sabariah ye....tiap2 1jam aku kol bff a.k.a mak aku tu....bkn maen risau dgn cucu dye tu....mcm2 pantang larang rupanye ye bila anak kena demam campak ni...alah dgn masakan yg kite goreng...mungkin bole wat bintik2 merah tu makin gatal...x bole kena minyak..ape2 minyak la....huhu lg ape erk, aku dah lupa....bkn maen berjela Puan Sabariah listkan....owh ye, klu uolls nak tau, sejak smlm aku cuti masak....bkn suke2 pon....laki aku cakap sementara anak meragam ni, biar beli mknn dah siap kat luar je...aku cuma masak nasi....huhu yabedabedu!!!! Suke naww ye ko jemah x masak utk laki ko hahaha....so smlm dgn arini kenyang perot mkn mknn yg bli je....tp ptg td aku rase mcm rindu pulak nak bersilat kat dapo....x kan seminggu nak tapau lauk je...buatnye laki aku dah bekenan nak mkn luar je, haru aku....silap2 aku jumpe tok bomoh nak tau org kdai tu ade x jampi2 laki aku hahaha....kang tok bomoh lak skolahkan aku...hang x masak pasai tu la laki hang mkn luaq....agagagaga!!!!! Ketap gigi aku tawwwww.....ptg td jugak aku pikir2 nak masak ape erk esok....bukak tutup bukak tutup esbok, maka keluar lah idea malas aku ni....esok nak buat bubur nasi + ikan bilis goreng + kacang tanah goreng+ kangkung goreng belacan + sambal ijau sotong je....haha ok la ni...kang Puan Sabariah bace entri aku ni, mesti dye nak kopipes menu aku ni haha kan mama kan :p klu ikotkan perot hasyben aku yg cumil tu, mlm ni jugak dye suruh aku masak...tp nononono....tiada kompromi...kena abiskan laok kdai tu dlu hehe membazir tu amalan syetan kan kan kan....hero kecik aku ni pon ade perubahan positif jugak....dah x merengek mcm kelmarin....pandai syg ummi n ayah....anak ummi n ayah kan kuat :) dah nak dekat pukul 11mlm....darwisy pon dah tido...aku ni still dok neman hasyben aku pasang aksesori kat baju dye...sambil2 neman, sambil blogging la aku....hasyben aku siap loyar burok lg....antara laptop dgn abg mane lg ayg terpikat?? Haha soalan apekah ini....mestilah tepikat kat abg....sbb ape? Sbb abg dah bomohkan ayg la....haha amik kau!! Beso bijik mate hasyben aku jeling...haha kejap2...ayg tanye tok bomoh nape ayg tepikat kat abg....haha kang aku kena hentam lg dgn tok bomoh...ape kome ingat klu tepikat je ade kena mengena dgn bomoh ke nyah? mesti la ade "aura"....kenape la eh aku ni nak sebot tok bomoh je...tecekik kang tok bomoh tgh mkn nandos....hasyben aku la ni....kacau mood aku nak berblogging...terbang dah idea aku...tros buat aku rase mengantok tetiba n ok lah.....sumenya tetiba...n tetiba aku dah landing atas katil ni...n tetiba nak tido n tetiba korg pon dah x de mud nak teros bace....hehe korang klu muntah bace entri ni, mmg aku sesah bontot korg....ewah2 x bg aku nak feling ala pari2 ea....dah ler...nak tido....doakan anak aku cepat baik ea....amin....tQ aminkan kite ea kakak hehehe....bye gud nite Assalamualaikum.....