kesayangan saye :)

nuffnang Ads

Wednesday, 19 March 2014

PUTERA SULUNG PELENGKAP HIDUP KAMI ;)

Assalamualaikum bloggers....Alhamdulillah 3bulan sudah saya menggalas tanggungjawab sebagai ummi kepada cahaya mata pertama sy n suami iaitu Muhammad Darwisy Bin Muhammad Fitri...


taraaaaa...ni Darwisy baru lahir...


mcm mane nak start story yek time bersalin tu...hehehe semuanye tiba2 sbb due sy lame lg...2w3d lg...al maklum lah x de pengalaman lg kan...pagi 13.12.13 pukul 11pg sy x rase ape2 yg pelik pon...tp pastu ade rase pelik dtg sbb pegi toilet tetibe bloody show...eh, teringat la time google2 tenet, tanda2 bersalin termasuk la bloody show...homaigod!!! dlm hati dah x tentu arah....dah nak bersalin ker???tp nape x rase sakit or else....terus ngadu kat mama...mama cakap, eh kene pegi spital ni...x leh tunggu2 lg...terus mama telefon abah yg sedang enak motong buah sawit kat kebunnye...heeeeee...sementara tunggu abah blek rumah,mama suruh sy tukar baju...time ni sempat lg pilih baju cantik2...padahal nak pegi spital je kot...huwaaaaaa...tgh siap2, sy kol suami yg tgh berkursus kat sarawak....time ni sedih nyot nyet nyot nyet ngan suami...hmmmm x dapat temankan time bersalin nnti...anak sulung pulak tu...sadissssss!!!! :( hubby juz bg kata2 semangat...sayang u can do it, sayang, abg sntiasa doakan dari jauh,sayang sayang sayang...berpinar trossss huhuhuhu....ok dipendekkan cerita, siap semua brg, terus otw pegi spital...dekat je Hospital Daerah Kota Tinggi....dtg nk dkt tgh hari...hari jumaat pulak tu...lengang mybe ramai staff pegi lunch...kat kaunter nurse tnye mcm2 & sy pon xplain knp sy dtg spital....terus nurse suruh masuk bilik saringan...check jalan rupanye dah 4cm...terus nurse pasang alat kat perut utk dgr pergerakkan jantung baby...ermmm time ni sedih, dokter cakap kene hantar ke Hospital Sultan Ismail sbb degupan jantung baby x menentu...lbh senang dokter cakap baby nervous....hehehe serius time ni mmg x berhenti ketawa dlm bilik saringan tu, rupanye ade jugak baby nervous...mybe nak cari jln keluar kan...ermmm kena hntar HSI???kebetulan pejabat suami bagi GL siap name spital HSI terus...agaknye baby mmg nk lahir kat situ...so naek la ambulans pegi HSI...sblm naek ambulans, mama sempat cium dahi sy n bg kata2 peransang...mama sayang kakak, mama tau kakak kuat, mama tunggu kakak k...ermmm sy cuma mampu senyum je, padahal sebak sgt2 n tahan je air mate drpd nak tumpah :') kat dlm ambulans nurse mmg baek hati tlg urut2 pinggang ni...huhuhu tau2 je dah smpai...mama,abah n adik pon x lame smpai...terus nurse tolak stroller masuk labour room...sampai spital nk dkt kul 2ptg...nmpk nurse masukkan ubat resa??gesa??rasa??xtau la yg mane 1..x sampai 5 minit terus menggelodak perut...dari awal mmg x berhenti ayat Lailahaillaantasubhanakainnikuntuminazzalimin keluar dari mulut sy...Alhamdulillah proses bersalin x amik mase yg lame...tepat pukul 3.13ptg 13.12.13, putera sulung kami pon selamat dilahirkan....berat 2.89kg, panjang 50cm..sister angkat baby & tnye baby boy or girl??menitis air mata time sister letak darwisy atas dada sy...errmmm syukur sgt2 segalanya dipermudahkan...lepas semuanye selesai dlm labour room,sy & darwisy ditempatkan di wad bersalin...tp dlm bilik laen...ade 4 katil semuanye...mybe sy isteri kakitangan kerajaan so ditempatkan di situ...ok la jugak, privacy sikit..time ni family sy dah berkumpul keliling katil...abh terus azankan darwisy & letak madu dkt lelangit dye...perasaan yg sukar digambarkan...mengandungkan, melahirkan, menyusukan, membesarkan....suami kol pon kami berdua cuma mampu menangis....sy tunggu kepulangannye 1 minggu lg...hebatnye perasaan ini...tgh hari esoknye, sy dibenarkan keluar....tunggu cerita di rumah pulak ye...:)



Alhamdulillah...inilah permata hati kami atas hubungan halal suami isteri...kehadiran si comel ini membuatkan hubungan kami suami isteri semakin erat... ;)

No comments:

Post a Comment